Novinky z blogu

Naše exkluzivní kávové směsi, připravované v Itálii s certifikátem Piemonte Eccellenza, jsou té nejvyšší kvality. Italská káva je plná exotických a neobvyklých aromat s tóny čokolády, oříšků, kakaa, medu a ovoce. Pokud hledáte dobrou a kvalitní italskou kávu, je právě tato káva tou správnou volbou.

Proč každá káva chutná jinak? Proč nám nějaká káva chutná, a jiná ne?

Ochutnáte kávu a ona vám chutná. A jiná naopak vůbec. Někdy v chuti cítíte nádech čokolády nebo ovoce a jindy je kyselejší. Proč to tak je? Záleží na druhu kávy, který si zakoupíte. Chuť je ovlivněna více faktory. Když začneme od začátku, musíme konstatovat, že chuť kávy je do značné míry dána půdou, v níž je pěstována, podnebím, vlhkostí vzduchu apod. Ale pozor – záleží také na tom, jak se o kávu farmář stará. Posléze je ovlivněna pražením, a to buď ve velkých pražírnách, nebo v&...

Čokoládový likér - Bailey’s

Domácí čokoládové bailey's Porcí 1 láhev (0,7l) Celková doba přípravy 10 minut   Suroviny   395 ml salka (slazené kondenzované mléko) 1 konzerva 250 ml smetany 150 ml whisky (např. Grants) lze nahradit rumem 100 g čokolády nejlépe dobré mléčné ½ lžičky vanilkové pasty nebo extraktu 1 ristretto nebo v 1 lžíci vody rozmíchané 1,5 lžičky rozpustné kávy Postup  Rozpusťte čokoládu a udělejte kávu, kterou nechte vychladnout. Ingre...

Nemůžete do kavárny? Dopřejte si skvělé kávové nápoje doma

Základem domácí přípravy je výběr co nejkvalitnější suroviny, použijte vždy co nejčerstvější. Pokud pijete kávu jen občas, využijte už namletou kávu a kvůli čerstvosti kupujte v menších baleních např. 250 g talská zrnkové kávy GOLD. O způsobu domácí přípravy nápoje z namleté kávy si řekneme v posledním odstavci článku. Pro uchovávání kávy ji rozhodně nedávejte do lednice, uchovejte v suchu a zamezte ke kávě přístupu vzduchu a světla.   Pijete-li kávu častěji, máte již doma kvali...