Domácí čokoládové bailey's
Porcí 1 láhev (0,7l)
Suroviny
- 395 ml salka (slazené kondenzované mléko) 1 konzerva
- 250 ml smetany
- 150 ml whisky (např. Grants) lze nahradit rumem
- 100 g čokolády nejlépe dobré mléčné
- ½ lžičky vanilkové pasty nebo extraktu
- 1 ristretto nebo v 1 lžíci vody rozmíchané 1,5 lžičky rozpustné kávy
Postup
-
Rozpusťte čokoládu a udělejte kávu, kterou nechte vychladnout.
-
Ingredience smíchejte a v mixéru mixujte cca 2 minuty.
-
Dejte do čisté lahve a nechejte do druhého dne uležet v lednici.
Tipy:
- Likér uchovávejte v lednici. Jeho trvanlivost je až 2 měsíce.
- Popíjet můžete chlazené nebo se dvěma kostkami ledu. Když přidáte trošku likéru do kávy, bude její chuť naprosto famózní.
- Pokud máte rádi karamelovou příchuť, můžete použít karamelové salko.