Čokoládový likér - Bailey’s

Domácí čokoládové bailey's

Porcí 1 láhev (0,7l)
Celková doba přípravy 10 minut
 

Suroviny  

  • 395 ml salka (slazené kondenzované mléko) 1 konzerva
  • 250 ml smetany
  • 150 ml whisky (např. Grants) lze nahradit rumem
  • 100 g čokolády nejlépe dobré mléčné
  • ½ lžičky vanilkové pasty nebo extraktu
  • 1 ristretto nebo v 1 lžíci vody rozmíchané 1,5 lžičky rozpustné kávy

Postup 

  • Rozpusťte čokoládu a udělejte kávu, kterou nechte vychladnout.
  • Ingredience smíchejte a v mixéru mixujte cca 2 minuty.
  • Dejte do čisté lahve a nechejte do druhého dne uležet v lednici.
Tipy:
  1. Likér uchovávejte v lednici. Jeho trvanlivost je až 2 měsíce.
  2. Popíjet můžete chlazené nebo se dvěma kostkami ledu. Když přidáte trošku likéru do kávy, bude její chuť naprosto famózní.
  3. Pokud máte rádi karamelovou příchuť, můžete použít karamelové salko.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení