Čokoládový likér - Bailey’s

Domácí čokoládové bailey's

Porcí 1 láhev (0,7l)
Celková doba přípravy 10 minut
 

Suroviny  

  • 395 ml salka (slazené kondenzované mléko) 1 konzerva
  • 250 ml smetany
  • 150 ml whisky (např. Grants) lze nahradit rumem
  • 100 g čokolády nejlépe dobré mléčné
  • ½ lžičky vanilkové pasty nebo extraktu
  • 1 ristretto nebo v 1 lžíci vody rozmíchané 1,5 lžičky rozpustné kávy

Postup 

  • Rozpusťte čokoládu a udělejte kávu, kterou nechte vychladnout.
  • Ingredience smíchejte a v mixéru mixujte cca 2 minuty.
  • Dejte do čisté lahve a nechejte do druhého dne uležet v lednici.
Tipy:
  1. Likér uchovávejte v lednici. Jeho trvanlivost je až 2 měsíce.
  2. Popíjet můžete chlazené nebo se dvěma kostkami ledu. Když přidáte trošku likéru do kávy, bude její chuť naprosto famózní.
  3. Pokud máte rádi karamelovou příchuť, můžete použít karamelové salko.